23/06/2022 23/06/2022 Με τις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 του γεμάτου ζωή και δράση Ωδείου της τοπικής Εκκλησίας. Η εξεταστική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα...
23 Ιουνίου, 2022 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 8:34

Πτυχία και διπλώματα από το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» στις τελικές εξετάσεις

Διαδώστε:
Πτυχία και διπλώματα από το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός» στις τελικές εξετάσεις

Με τις πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις ενώπιον επιτροπής ορισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 του γεμάτου ζωή και δράση Ωδείου της τοπικής Εκκλησίας.

Η εξεταστική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ και εξέχοντα μέλη τους: Αρχιμ. π. Ειρηναίο Νάκο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. π. Επιφάνιο Οικονόμου, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου, κ. Ιωάννη Μαυρομάτη Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Πολύκαρπο Τύμπα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Ευστάθιο Γραμμένο, καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Ευθύμιο Τσούμα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος και τον κ. Νικόλαο Τζήμα, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Λαμίας ως εκπρόσωπο του Υπουργείου.

Η επιτροπή συνεχάρη τους μαθητές για την άρτια ψαλτική απόδοση και την μελετημένη παρουσία τους και ταυτόχρονα εξήρε το έργο του Ωδείου, το οποίο χαρακτήρισαν άπαντες ως καρποφόρο και υποδειγματικό.

Τις εξετάσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, η Γραμματεύς του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευμορφία Ρουπουτιά – Σκαμαγκούλη, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, καθώς και πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου και συγγενείς των νέων πτυχιούχων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος παρέστη αυτοπροσώπως στην εξεταστική διαδικασία, λαμβάνοντας τον λόγο, συνεχάρη τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου όσο και κυρίως τους μαθητές όλων των ηλικιών και τους γονείς τους. Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των αδυνάτων, τις οποίες υλοποιεί το Ωδείο αλλά και στον προγραμματισμό των προσεχών δράσεων.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος και απέκτησαν Δίπλωμα και Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, οι παρακάτω μαθητές:

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής 
Άγγελος Αλαφροπάτης, Βασίλειος Ασήμου, Αθανάσιος Βαρσάμης, Βασίλειος – Σπυρίδων Ζούκας, Βασιλική – Άννα Λαμπροπούλου, Ανανιάδου Σεβαστή – Ιωάννα.

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής 
Ευστάθιος Αθανασάκος, Κωνσταντίνος Κρέτσης, π. Ανδρέας Ταρλαντάς, Γεώργιος Χράς.

Πτυχίο Ιεροψάλτου
1.Δημήτριος Ψωρογιάννης, Κυριάκος Ανανιάδης και Θεοφάνης Καλαμάρας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων