26/12/2022 27/12/2022 Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022, τη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Στυλίδα, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών παρουσία του Διευθυντή της Μ.Φ.Η. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και το προσωπικό του Ιδρύματος.     Στην αντιπροσωπεία, μεταξύ...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 5:18

Συνάντηση Μητροπολίτη Φθιώτιδος – Δ. Κουτσούμπα στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή»

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Φθιώτιδος – Δ. Κουτσούμπα στη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή»

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022, τη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Στυλίδα, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών παρουσία του Διευθυντή της Μ.Φ.Η. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο και το προσωπικό του Ιδρύματος.

 

 

Στην αντιπροσωπεία, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Τάσος Χρονάς, περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιώργος Δελίχας, δημοτικός σύμβουλος Λαμίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

 

 

Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον Δημήτρη Κουτσούμπα κάδρο που απεικονίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο Δ. Κουτσούμπας αποδεχόμενος το δώρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να έχω γιατί τα παιδιά της ΛΑΡΚΟ, οι οικογένειες τους δίνουν έναν μεγάλο αγώνα, έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα εδώ και πολλά χρόνια και ελπίζουμε με τη βοήθεια τη δική μας, τη δική σας, όλων μας να τον κερδίσουν».

 

 

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ πριν την ξενάγησή του στον χώρο ευχαρίστησε για την υποδοχή, λέγοντας πως «η ψυχή μας, η καρδιά μας, ο νους μας αυτές τις μέρες βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους εδώ στη Στέγη των ηλικιωμένων της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός χώρος γιατί φιλοξενεί ανθρώπινες ψυχές, τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας και έχουν την ανάγκη μας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ο κόσμος γιορτάζει, είναι τα Χριστούγεννα και έρχεται ο νέος χρόνος σε λίγες μέρες».

 

 

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε επίσης πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αυτός ο λαός έχει υποφέρει πάρα πολλά, συνεχίζει να υποφέρει. Όλος ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας με πάρα πολλά προβλήματα αλλά ατενίζουμε και το παρόν και το μέλλον με αγωνιστική αισιοδοξία. Τα πάντα κρίνονται, πιστεύουμε, από τους αγώνες όλων μας, από την προσπάθεια που όλοι κάνουμε, από την αλληλεγγύη, από τη συλλογική δράση, από τα οράματα και τα ιδανικά. Αυτά που πρέπει να έχει ο νέος άνθρωπος, που πρέπει να έχει όλη η ανθρωπότητα για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς, για όλους μας, για τους λαούς, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται».

 

 

Ο κ. Κουτσούμπας εις ανάμνηση της επισκέψεως του και της συνάντησής του με τον Σεβασμιώτατο του χάρισε το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ και την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής»,  «Ο κλήρος στην αντίσταση».

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

«Μέσα στην εόρτια και χαρούμενη ατμόσφαιρα στην οποία βρισκόμαστε, για εμάς τέτοιες επισκέψεις είναι πηγή χαράς και πηγή δύναμης και ιδιαίτερα όταν αυτές οι επισκέψεις είναι αυθόρμητες, είναι ανιδιοτελείς, είναι αγαπητικές. Μέσα στην ιστορία πολλές φορές έχουμε αντιληφθεί πολλούς ανθρώπους, που έχουν επιχειρήσει να καπηλευθούν την πίστη των ανθρώπων και να την εργαλειοποιήσουν. Άλλωστε και σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα μέρος των προβλημάτων, των οποίων υφίστανται οι ανθρωπότητα και σήμερα οφείλεται στην εργαλειοποίηση της πίστης και της ταυτότητας και της ευαισθησίας των ανθρώπων όπου γης. Από την εποχή των Σταυροφοριών μέχρι και σήμερα. Η ιστορία κατά καιρούς επαναλαμβάνεται.

Εμείς εκτιμούμε ανθρώπους τίμιους και ευθείς, ακομη και αν μπορεί να μας χωρίζει χάσμα ιδεών και αξιών. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για να ενισχύεται το αγωνιστικό φρόνημα των ανθρώπων, γιατί δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη χωρίς αγωνιστικό φρόνημα. Η κατεξοχήν επαναστατική και αγωνιστική διάθεση είναι η ίδια η αγάπη. Αν δεν κάνουμε επανάσταση ενάντια στον εγωισμό μας, ενάντια στην ατομοκρατία, δεν μπορούμε ούτε να αγαπήσουμε. Άλλωστε η όποιας μορφή κερδοσκοπία ή κεφαλαιοκρατία είναι ουσιαστικά μία ατομοκρατική αγάπη εκφρασμένη σε συλλογικό επίπεδο, ενός ατομικού υδροκεφαλισμού και όχι μίας κοινοκτημοσύνης, που καταργεί το ατομικό και καταξιώνει το κοινό.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Γενικό Γραμματέα, του ευχόμαστε υγεία και στον ίδιο προσωπικά και στους συνεργάτες του, διότι για εμάς είναι οι άνθρωποι της καθημερινότητός μας, με τους οποίους έχουμε υγιείς σχέσεις. Μπορούμε και να διαφωνούμε και να έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για πολλά θέματα, αλλά κυρίως μπορούμε να έχουμε ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και κυρίως τιμιότητα και ευθύτητα στις μεταξύ μας σχέσεις. Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και πάλι σας ευχαριστώ για τους αγώνες που κάνετε για τα πνευματικά μου παιδιά της ΛΑΡΚΟ, γιατί είναι μία μεγάλη αγωνία εμάς, μία πληγή ανοιχτή και επειδή η Λοκρίδα είναι για εμάς αναπόσπαστο κομμάτι, έχουμε Φθιωτική συνείδηση και δεν μπορούμε να κοιτάμε ο καθένας τον εαυτό του, σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ να συνεχίσετε αυτόν τον αγώνα για τους εργαζομένους».

 

Δήλωση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών μετά την συνάντηση με τον Δ. Κουτσούμπα

 

Ο κ. Κουτσούμπας με την σειρά του δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, με το καλό να έρθει ο καινούργιος χρόνος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, η Ευρώπη, η χώρα μας, ο λαός μας, είναι τεράστια, έχουμε όμως αγωνιστική αισιοδοξία, την ελπίδα για το αύριο. Για αυτό αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμαστε στην πραγματικότητα, για να γίνει ο λαός μας πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για να έρθει ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι πραγματικές σύγχρονες ανάγκες τους στο προσκήνιο, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε από κάποιους πολιτικούς «μεσσίες», δεν υπάρχουν τέτοιοι στο πολιτικό σύστημα. Αντίθετα συναντάμε γύρω μας βαρβαρότητα, βία, καταστολή, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε όλα αυτά πρέπει να εναντιωθούμε συλλογικά, ως συλλογικότητες, ως εργατικό λαϊκό κίνημα, ως λαός. Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σε αυτά, όπως λέει και το σύνθημά μας «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», στον δρόμο της ανατροπής, των πραγματικών αλλαγών με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις μάχες».

 

 

Ακόμα, σχετικά με τη «Στέγη Γερόντων – Ίδρυμα Πετρή» ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Βρεθήκαμε σε έναν χώρο πολύ φιλόξενο, που έχει την ευθύνη η Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Συμεών. Είδαμε πραγματικά ζεστούς, φιλόξενους χώρους, ανθρώπους εργαζόμενους, νοσοκόμες με τις στολές τους που με αυτοθυσία, με πραγματικό ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους δίνουν καθημερινά τη μάχη της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της εξυπηρέτησης. Και βεβαίως είμαστε στο πλευρό τους».

«Μέσα σε όλα τα άλλα, ετοίμασαν μια τεράστια έκπληξη για μένα. Συναντήσαμε εδώ μια φιλοξενούμενη, ηλικιωμένη, που ήταν φυλακισμένη στο ‘Αουσβιτς. Μια γυναίκα, ηρωίδα πραγματικά της Αντίστασης, του αγώνα του ελληνικού λαού, που βέβαια μετά δυσκολεύτηκε εκείνα τα πέτρινα χρόνια ακόμη και να βρει δουλειά γιατί ήταν χαρακτηρισμένη ως αγωνίστρια της Αντίστασης, ως κομμουνίστρια. Είναι τα γνωστά ζητήματα που πέρασε ένας λαός που έδωσε τα πάντα για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τον κατακτητή, από τον φασισμό, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό και τον τόπο» πρόσθεσε και κατέληξε στη δήλωσή του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την υποδοχή και τον σεβασμιότατο. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκομαι εδώ. ‘Αλλωστε η Φθιώτιδα είναι ο γενέθλιος χώρος μου, η πατρίδα μου, στη Λαμία γεννήθηκα. Και από αυτή την άποψη η χαρά και η συγκίνηση είναι διπλή και τριπλή, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχεται».

 

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα από την «Στέγη Γερόντων – Ιδρυμα Πετρή»:

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφίες: 902.gr – Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων