16/02/2020 16/02/2020 Θλίψη επικρατεί στην τοπική Εκκλησίας της Φθιώτιδος μετά την αναγγελία της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσάμη, οποίος άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 55 ετών, σε Νοσοκομείο των Αθηνών μετά από δοκιμασία της υγείας του. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 15:00 το μεσημέρι στον...
16 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2020 - 15:34

Θλίψη στην Εκκλησία της Φθιώτιδος για την εκδημία του π. Δημητρίου Τσάμη

Διαδώστε:
Θλίψη στην Εκκλησία της Φθιώτιδος για την εκδημία του π. Δημητρίου Τσάμη

Θλίψη επικρατεί στην τοπική Εκκλησίας της Φθιώτιδος μετά την αναγγελία της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Τσάμη, οποίος άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 55 ετών, σε Νοσοκομείο των Αθηνών μετά από δοκιμασία της υγείας του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η σορός του μακαριστού θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγγέλου Ανθοπούλου και ακολούθως έως και της Εξοδίου Ακολουθίας, Ιερείς θα αναγιγνώσκουν το Ιερό Ευαγγέλιο κατά την πρέπουσα τάξη της Εκκλησίας μας.

Γεννήθηκε στις Ράχες στις 28 Οκτωβρίου του έτους 1965. Γόνος ευσεβούς οικογενείας. Από μικρά ηλικία επέδειξε Ιερό ζήλο προς τα Θεία επιθυμώντας την Ιερωσύνη ως διακονία και προσφορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο κατά σάρκα αδελφός του,π. Νικόλαος Τσάμης, είναι επίσης άξιος Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Προϊστάμενος – Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Εργατικών Κατοικιών Ν. Μαγνησίας Λαμίας.

Ενυμφεύθη μετά της επίσης ευσεβούς Μαρίας Καραγιάννη, με την οποία δημιούργησαν μία ευλογημένη οικογένεια, αποκτώντας την κόρη τους Αικατερίνη, η οποία μεγάλωσε με πολύ αγάπη και πίστη και σήμερα είναι ως Πρεσβυτέρα κι’ εκείνη στο πλευρό του Ιερέως συζύγου της, π. Αλεξάνδρου Κωστάκη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

Διάκονος εχειροτονήθη από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό στις 13 Ιουνίου 1993 στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης. Πρεσβύτερος εχειροτονήθη στις 24 Απριλίου του έτους 1994 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης, διακονώντας ως Εφημέριος στην Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πελασγίας.

Το έτος 1995 διορίστηκε ως Προϊστάμενος – Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, διατελών επί πολλά έτη και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας.

«Ο αείμνηστος π. Δημήτριος Τσάμης, υπήρξε εξαίρετος Ιερεύς, διακρινόμενος για την βαθειά του πίστη, την ευλάβεια του, την ταπείνωσή του αλλά και την αγαπώσα καρδία του, υπηρετών αξίως τον Αμπελώνα του Κυρίου και τους πιστούς Ενορίτες του στην Παραλία Ραχών, οι οποίοι τον εκτιμούσαν, τον τιμούσαν και τον εσέβοντο πολύ. Τα τελευταία χρόνια σήκωνε αγογγύστως και μετά πολύς πίστεως τον Σταυρό της ασθενείας του, έχοντας συγκηρυναίους την οικογένειά του, τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τον εστήριζε με τις ευχές και την αγάπη του και σύσσωμο το ευσεβές ποίμνιο της Ενορίας του, οι οποίοι τον εστήριζαν με τις προσευχές τους και την αγάπη τους. Ας είναι η μνήμη του αιωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων