11/10/2019 11/10/2019 Συνήλθε, σήμερα, Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία. Κατόπιν επικυρώθηκαν τα...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 18:01

ΒΙΝΤΕΟ – Ο Θεσπιών Συμεών Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Ο Θεσπιών Συμεών Νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Συνήλθε, σήμερα, Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Φθιώτιδος. Επί συνόλου 79 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 62 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 13 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές ψήφοι. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος δι’ εκλογῆς. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 79 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ψήφους 67
2) Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ψήφους 11
3) Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Νεράντζης, ψήφους 8

Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Φθιώτιδος ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών με 62 ψήφους, επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος έλαβε 8 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 9 λευκές ψήφοι.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ – ΚΑΜΕΡΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΕΛΛΑΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων