22/09/2022 22/09/2022 Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η χορήγηση δεκαπέντε υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, κατάγονται από τις επαρχίες...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 10:56

15 Υποτροφίες σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες από την Μητρόπολη Φιλίππων

Διαδώστε:
15 Υποτροφίες σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες από την Μητρόπολη Φιλίππων

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου, προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η χορήγηση δεκαπέντε υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως και διαμένουν μόνιμα εντός των ορίων αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες δύνανται να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους από την ορισθείσα Τριμελή Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 51/19-9-2022
Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΝΘ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Έχοντες υπ’ όψιν :

α) τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν.590/1977 «περι του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (ΦΕΚ Α’ 146/31-5-1977),
β) τις διατάξεις του άρθρου 2 του ΒΔ 613/1967 «περι συστάσεως Ιδρύματος υπό την επωνυμίαν ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΥΠΟΙΪΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ» (ΦΕΚ Α’ 185/25-10-1967),
γ) την ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, ορίζουσα : «ο,τι υπόλοιπον ευρεθή εις τον προσωπικόν μου τραπεζικόν λογαριασμόν να δοθή εις την Ιεράν Μητρόπολιν δια την ενίσχυσιν του ειδικού λογαριασμού Εκκλησιαστικών Υποτροφιών»,

δ) τις υφιστάμενες πνευματικές, ποιμαντικές, κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της σπουδαζούσης Νεολαίας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως
και Θάσου,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Προκηρύσσουμε δια το ακαδημαικό έτος 2022-2023 την χορήγηση εκ του ως άνω ευρεθέντος χρηματικού υπολοίπου και στη μνήμη του μακαριστού προκατόχου μας κυρού Προκοπίου ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) υποτροφιών σε προπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι/ες εισήχθησαν εφέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, καταγομένων από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και έως της εισαγωγής τους στα Ιδρύματα Τριτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως διαμενόντων/ουσών εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

2. Για την εξέταση και αξιολόγηση των υποψηφίων υποτρόφων απαιτείται η προσκόμιση στην Γραμματεία της Ι.Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, έως 15 Οκτωβρίου 2022, των κατωτέρω δικαιολογητικών :
α) Αίτηση του/της ενδιαφερομένου/νης δια του Εφημερίου της Ενορίας, όπου ανήκει.
β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ατομικού Δελτίου επιτυχίας στις πανελλαδικές Εξετάσεις.
δ) Βεβαίωση εγγραφής στην ανάλογη Πανεπιστημιακή Σχολή.
ε) Εκκαθαριστικό Εφορίας προηγούμενου οικονομικού έτους, στο οποίο να εμφαίνηται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του/της αιτουμένου/νης.
στ) Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως, εκ του οποίου θα προκύπτει : η ελληνική ιθαγένεια, η ηλικία, η καταγωγή καη η μόνιμη κατοικία.
ζ) Υπεύθυνη Δήλωση του/της υποψηφίου/φίας, ότι δεν λαμβάνει υποτροφία από άλλον Φορέα.
η) Συστατική επιστολή του Εφημερίου της Ενορίας, περί της εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου μονίμου κατοικίας του/της υποψηφίου/φίας, όπως και περί του ήθους, της ευσεβείας και του εκκλησιαστικού φρονήματος αυτού/της.

3. H σχετική έρευνα και αξιολόγηση των αιτήσεων για την λήψη των υποτροφιών, επί τη βάσει των τεθέντων κριτηρίων (οικογενειακό & ατομικό εισόδημα, βαθμολογία εισαγωγής, προστατευόμενον μέλος πολυτέκνου, τριτέκνου η μονογονεικής οικογενείας) απονομής αναλόγου χρηματικού ποσού, θα ενεργηθή υπό των ορισθέντων Μελών της υπό την προεδρία μας τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Αποκλειστικό έργο της ως άνω τριμελούς Επιτροπής είναι η σχετική έρευνα και η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων για την λήψη υποτροφίας και με κριτήρια απονομής αναλόγου χρηματικού ποσού ετησίως :
α) το χαμηλότερο οικογενειακό και ατομικό εισόδημα, και
β) την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγής, και επιπλέον προτεραιότητα σε περιπτώσεις προστατευομένου μέλους πολυτέκνου, τριτέκνου η μονογονεικής οικογενείας.

Η απονομή των υποτροφιών θα γίνη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο σε ειδική τελετή μετά από νεώτερη σχετική ανακοίνωση.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων