25/01/2021 25/01/2021 Παρά τη δύσκολη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, ο φετινός εορτασμός στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη, όπου θησαυρίζεται και το ιερό του σκήνωμα.    Χθες το απόγευμα (Κυριακής 24.01.2021) εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα το πρωί (Δευτέρας 25.01.2021) η...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 18:53

Εορτάστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος στο «σπίτι» του!

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Άγιος Γρηγόριος ο θεολόγος στο «σπίτι» του!

Παρά τη δύσκολη συγκυρία των περιοριστικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατά το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου, ο φετινός εορτασμός στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη, όπου θησαυρίζεται και το ιερό του σκήνωμα. 

 

Χθες το απόγευμα (Κυριακής 24.01.2021) εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και σήμερα το πρωί (Δευτέρας 25.01.2021) η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έγινε σύντομη περιφορά του ιερού σκηνώματος του αγίου πέριξ του ιερού Ναού άνευ σχηματισμού πομπής και μόνο υπό των κληρικών.

Των ιερών Ακολουθιών, οι οποίες τελέσθηκαν με λιτότητα και απλότητα, σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και με το ήθος και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και με την μεγίστη κατά το δυνατόν συντομία για τον προφανή λόγο της αποφυγής πολυώρου συγχρωτισμού των πιστών, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στέφανος.

Ο ιερός Ναός παρέμεινε ανοικτός για τους πιστούς προσκυνητές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (δεδομένης της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ) για προσκύνηση και κατ΄ ιδίαν προσευχή, με αυστηρή τήρηση της ελαχίστης αποστάσεως των 2 μέτρων και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Στεφάνου, τα όργανα διοικήσεως (επίτροποι) του Ιερού Προσκυνήματος είχαν την ευθύνη εφαρμογής και ακριβούς τηρήσεως όλων των θεσπισθέντων μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητροπόλεως, ευχή και προσευχή Κλήρου και Λαού της τοπικής Εκκλησίας παραμένει η προοπτική της ταχείας και επιτυχούς αντιμετωπίσεως της ενσκυψάσης υγειονομικής και όχι μόνον κρίσεως στην Χώρα και σε όλο τον κόσμο, με τη Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και με τις ευλογίες του εορτάζοντος Αγίου Ιεράρχου της Εκκλησίας, του οποίου το σεπτό σκήνωμα, φερμένο από τις αλησμόνητες πατρίδες, με θυσίες και κόπους πολλούς των ευσεβών προγόνων της, φυλάσσεται σε περίτεχνη ασημένια λάρνακα στον ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Καρβάλης στην Δημοτική Ενότητα της Καβάλας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων