13/01/2023 13/01/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» ανακοινώνουν την συνέχιση λειτουργίας ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 7 – 12 ετών. Οι συναντήσεις...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 18:52

Το πρόγραμμα του β’ κύκλου Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Φλωρίνης

Διαδώστε:
Το πρόγραμμα του β’ κύκλου Διαδικτυακής Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Φλωρίνης

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και το Κέντρο Νεότητάς της «ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ» ανακοινώνουν την συνέχιση λειτουργίας ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας», για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 7 – 12 ετών.

Οι συναντήσεις – τέσσερις (4) συνολικά – θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω ZOOM.

«Γονείς είμαστε, λάθη κάνουμε, δεν υπάρχει δα και σχολή γονέων!» Πόσες φορές ακούσαμε αυτή τη φράση από τους γονείς μας και πόσες άραγε θα την πούμε εμείς στα δικά μας παιδιά; Κι όμως υπάρχει!

Τι είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων;

• Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς.

• Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, στις 6μμ.

Πρόγραμμα Β’ κύκλου:

Γενικός Συντονιστής: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης

Εισηγητές: Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης.

Ηρώ Στούμπου, Ψυχολόγος.

Δήμητρα Αντωνοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός.

Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου, Εκπαιδευτικός.

Φιλίππα Τσουμπακάρη, Εκπαιδευτικός.

Συναντήσεις:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 18.00 – 20.00: Οι σχέσεις του ζευγαριού – Ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 18.00 – 20.00: Αγάπη για το παιδί, αλλά πώς πρέπει να εκδηλωθεί; Τι δεν είναι αγάπη; – Πώς δημιουργούνται συναισθήματα μειονεκτικότητας;

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 18.00 – 20.00: Το σχολικό περιβάλλον ως μέσο κοινωνικοποίησης – Εκκλησιαστική αγωγή του παιδιού.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 18.00 – 20.00: Οριοθέτηση στη συμπεριφορά των παιδιών – Πειθαρχία.

Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική. Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών, σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε θερμά για την άμεση ενημέρωση μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αποστολή γραπτού ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected] μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. Κατόπιν θα δοθούν οδηγίες για την συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ.: 2385044792 & [email protected].

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων