26/05/2024 27/05/2024 Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος προέβη στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου τής Ιεράς Μητροπόλεως, π. Μάρκου Φαρκωνά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μικρολίμνης Πρεσπών. Ο νεοχειροτονηθείς π. Μάρκος, συνταξιούχος Μηχανικός, και η σύζυγός του Ευτυχία είναι, πλέον, μόνιμοι κάτοικοι Πρεσπών, στις οποίες ο π. Μάρκος θα διακονήσει τους...
26 Μαΐου, 2024 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2024 - 2:03

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης

Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος προέβη στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου τής Ιεράς Μητροπόλεως, π. Μάρκου Φαρκωνά, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μικρολίμνης Πρεσπών.

Ο νεοχειροτονηθείς π. Μάρκος, συνταξιούχος Μηχανικός, και η σύζυγός του Ευτυχία είναι, πλέον, μόνιμοι κάτοικοι Πρεσπών, στις οποίες ο π. Μάρκος θα διακονήσει τους πιστούς ως κληρικός τής τοπικής Εκκλησίας.

Παρέστησαν οι Αξιότιμος Δήμαρχος Πρεσπών κ. Γεώργιος Στεργίου και ο Αξιότιμος κ. Εμμανουήλ Δημητρόπουλος, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Έργων και Ανάπτυξης τού Δήμου Πρεσπών, επισκέπτες και προσκεκλημένοι τού π. Μάρκου και πιστοί τής τοπικής Εκκλησίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο ύψιστο εκκλησιαστικό γεγονός της χειροτονίας τού νέου πρεσβυτέρου τής Μητροπόλεώς.

Ο π. Μάρκος στον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τα μέλη τής οικογένειάς του, τον πνευματικό του πατέρα και προσφιλή του πρόσωπα, τα οποία συνέβαλαν στη ζωή του και υποστηρικτικά βρίσκονται πλησίον του έως σήμερα. Εξαιρετικώς απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο και τον μακαριστό αρχιμ. κυρό Κοσμά Λαμπρινό, με τους οποίους συνδέθηκε προσωπικά και μέσω αυτών γνώρισε την Ιερά Μητρόπολη και τον τόπο.

Ο Ποιμενάρχης κ. Ειρηναίος στον λόγο του προς τον νέο πρεσβύτερο προέτρεψε τον π. Μάρκο η ιερατική του ζωή να χαρακτηρίζεται από αγάπη, ταπείνωση και ενότητα, να βρίσκεται δίπλα σε κάθε αδελφό μας και να υπηρετεί το ποίμνιό του με τα λάθη και τις ατέλειες του καθενός και της καθεμιάς, καθώς η αποστολή τού ιερέα είναι να μαρτυρεί την παρουσία τού Χριστού προς κάθε άνθρωπο, είτε αυτός βρίσκεται εντός τής Εκκλησίας είτε είναι εκτός αυτής, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σημείωσε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ο ιερέας με τη ζωή του να γίνεται αληθινό πρόσωπο ταπείνωσης, αγάπης και διακονίας χωρίς κανένα όριο και καμία διάκριση, συμβουλεύοντας τον π. Μάρκο να γίνει ο πατέρας που περιμένει τα παιδιά του να τα οδηγήσει στον Χριστό. Επίσης, στον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο με τη συμβουλή, κατά την ιερατική του διακονία, το κέντρο τής ζωής του και σημείο αναφοράς του να είναι η Αγία Τράπεζα έχοντας ως φάρμακο τη Θεία Ευχαριστία και τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Πανοσιολιογιώτατοι αρχιμ. κ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών τής Ιεράς Μητροπόλεώς και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλώρινας και αρχιμ. Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, οι εκ Πρεσπών πρεσβύτεροι κ. Χρήστος Χρηστίδης, κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου και κ. Ηλίας Μεσάικος, και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Θεόκλητος Στάμκος και κ. Αυγουστίνος Χατζηαθανασίου. Έψαλαν ο Πρωτοψάλτης τού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής Πτολεμαΐδας, ο χοράρχης τής εκ Πτολεμαΐδας χορωδίας «Αγιοσοφίτης» κ. Χρήστος Ψωμιάδης και ο κ. Ευάγγελος Παπαζήσης.

 

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων