18/07/2020 18/07/2020 Σε ανακοίνωση για την Αγία Σοφία και την απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος όπου ζητάει την παρέμβαση της Ευρώπης και των μεγάλων Δυνάμεων με σκοπό την ανάκληση της προκλητικής όπως τη χαρακτηρίζει απόφασης που «θλίβει και ταπεινώνει την Χριστιανοσύνη ολόκληρη». Διαβάστε την ανακοίνωση της  Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος...
18 Ιουλίου, 2020 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2020 - 15:34

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος για την Αγία Σοφία

Σε ανακοίνωση για την Αγία Σοφία και την απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος όπου ζητάει την παρέμβαση της Ευρώπης και των μεγάλων Δυνάμεων με σκοπό την ανάκληση της προκλητικής όπως τη χαρακτηρίζει απόφασης που «θλίβει και ταπεινώνει την Χριστιανοσύνη ολόκληρη».

Διαβάστε την ανακοίνωση της  Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος για την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως: 

Ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, εκφράζει μετά την ανακοίνωση της Τουρκικής Κυβέρνησης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε ισλαμικό τζαμί, την έντονη απογοήτευση και αποδοκιμασία του γι’ αυτή την αδιανόητη για τις δημοκρατικές αξίες του σύγχρονου κόσμου απόφαση.

Σε απόσταση λιγότερο ίσως των εκατό μέτρων από τον άγιο ναό της του Θεού Σοφίας, υπάρχει το περίφημο «Μπλε Τζαμί» για την λατρεία του θεού των μουσουλμάνων. Ποιος λόγος υπάρχει λοιπόν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί; Ο μόνος λόγος είναι η ταπείνωση ολοκλήρου του χριστιανικού κόσμου. Διότι ο ναός της του Θεού Σοφίας αποτελεί κληρονομιά και πολιτιστικό μνημείο όλων των Χριστιανών Ανατολής και Δύσης.

Ζητούμε από την Ενωμένη Ευρώπη, αλλά και από τις μεγάλες Δυνάμεις που ρυθμίζουν τις τύχες των λαών, την παρέμβασή τους με σκοπό την ανάκληση της προκλητικής τουρκικής αποφάσεως που θλίβει και ταπεινώνει την Χριστιανοσύνη ολόκληρη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων