21/01/2020 21/01/2020 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τόσο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Γραβιάς όπου τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, όσο και ανήμερα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αμφίσσης όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα του Μεγάλου...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 13:52

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στον Άγιο Αθανάσιο Γραβιάς και Αμφίσσης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φωκίδος στον Άγιο Αθανάσιο Γραβιάς και Αμφίσσης

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τόσο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Γραβιάς όπου τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, όσο και ανήμερα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αμφίσσης όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα του Μεγάλου Αθανασίου υπέρ της Ορθοδοξίας και κατά των αιρέσεων και των πλανών και κάλεσε το λαό να μιμείται τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμφίσσης Αρχιμ. Σιλουανός Λάμπρου προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη ένα επιγονάτιο με τον Άγιο Αθανάσιο ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού όλων των ενοριτών και των κληρικών του Ιερού Ναού.

Ο δε λαός αναφώνησε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκτιστο ΑΞΙΟΣ, ο δε Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κλήρο και τον λαό για την αγάπη και το σεβασμό που δείχνουν προς το πρόσωπό του και δια μέσου αυτού σε όλη την εκκλησία.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων