31/07/2022 31/07/2022 Συνεχιζομένων, μέχρι την 1 Αυγούστου 2022, των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, στον παλαιοχριστιανικό ενοριακό Ι. Ναό της, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 το πρωί, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Σπυρίδωνος Μουζακίτη, συνταξιούχου οδηγού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος...
31 Ιουλίου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2022 - 17:42

Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Χαλκίδα

Συνεχιζομένων, μέχρι την 1 Αυγούστου 2022, των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, στον παλαιοχριστιανικό ενοριακό Ι. Ναό της, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 το πρωί, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Σπυρίδωνος Μουζακίτη, συνταξιούχου οδηγού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και προεξάρχοντος αυτού στη Θεία Λειτουργία, κατόπιν ετελέσθη το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Σπυρίδωνος.

Τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν ζωντανά οι ιερές ακολουθιές, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος αναφερθείς στο πρόσωπο και την διακονία του κεκοιμημένου παρά τους Μητροπολίτες Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και κύριο Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) και στην συνέχεια, με αφορμή την διακονία του μακαριστού Σπυρίδωνος, ανέπτυξε το στηρικτικό, προς τον Απόστολο Παύλο και το διαδοχικό έργο του εορταζομένου Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Επίσκοπος Κορίνθου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων