27/05/2022 28/05/2022 Μετά από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου εορτάστηκε και φέτος και πάλι με τις τιμές που αρμόζουν στον Άγιο στο ομώνυμο προσκύνημα στο Προκόπι Ευβοίας. Χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από την Εύβοια αλλά και από ολόκληρη την χώρα φτάνουν στο προσκύνημα, για...
27 Μαΐου, 2022 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 3:16

Προκόπι Ευβοίας: Χιλιάδες πιστοί στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Διαδώστε:
Προκόπι Ευβοίας: Χιλιάδες πιστοί στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου εορτάστηκε και φέτος και πάλι με τις τιμές που αρμόζουν στον Άγιο στο ομώνυμο προσκύνημα στο Προκόπι Ευβοίας. Χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από την Εύβοια αλλά και από ολόκληρη την χώρα φτάνουν στο προσκύνημα, για να τιμήσουν τον Άγιο.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο κόσμος με δάκρυα χαράς πετούσε τριαντάφυλλα την ώρα της περιφοράς του σκηνώματος του Αγίου, που θησαυρίζεται στο προσκύνημα, ένα ιερό λείψανο που μεταφέρθηκε με απερίγραπτες θυσίες ως θησαυρός από τους Προκοπιείς Πρόσφυγες κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

 

 

Προ της Λιτανείας, σήμερα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου τελέστηκε ο Όρθρος και το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στην Ιερά Πανήγυρη συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κήρυξε τον Θείο Λόγο μιλώντας για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, αλλά και τη Θεία Κοινωνία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων