23/07/2019 23/07/2019 Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε  στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του...
23 Ιουλίου, 2019 - 14:27
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2019 - 14:29

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην Μητρ.Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην Μητρ.Χαλκίδος

Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε  στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των Βορείων Σποράδων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη και με την συμμετοχή δεκάδος εκ των Κληρικών της Πόλεως.

Ο Εσπερινός ετελέσθη υπαίθρια και συμμετείχαν σ’ αυτόν εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί, με προεξάρχοντες τους Άρχοντες του Τόπου και την ιερά Υμνωδία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν ουσιαστικά και καίρια και από τον επίκαιρο λόγο του πατρός Ιωάννου, ο οποίος, στο τέλος, ευχήθηκε με θερμούς λόγους στον εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη, ο οποίος, εκτός των ενοριακών του καθηκόντων, είναι και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, συλλειτουργούντων των Ιερέων της Ενορίας Αγ. Νικολάου και δύο Διακόνων, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων.

Εν τω μεταξύ, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Παρεκκλησίου Προφήτου Ηλία Βατώντα Νέας Αρτάκης, προεξήρχε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς προσκυνητές, παρουσία των Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Ιεροθέου Παπαγρηγορίου, Εφημερίου της Ενορίας Βατώντα, των Πρεσβ. Δημητρίου Παληκαρίου, Εφημερίου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα και Κωνσταντίνου Ξυνογαλά, Εφημερίου της Ενορίας Καμπιών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό διανεμήθηκε ευλογημένο φαγητό – πανηγύρι, ενώ τα Χορευτικά Τμήματα της Ενορίας, υπό την ευθύνη της πρεσβυτέρας κ. Σταματούλας Μπαφαλούκα – Φιλντίση, προσέφεραν παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους κοπιάσαντες.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,  τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Προϊσταμένου του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Βατώντα  Αρχιμ. Ιεροθέου Παπαγρηγορίου με την συμμετοχή των Ιεροψαλτών και των πιστών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων