15/04/2019 15/04/2019 Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλιου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του έκτου, και τελευταίου για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυροματίου...
15 Απριλίου, 2019 - 9:05

«Η μετάνοια, ως βίαια πνοή στην καρδιά του ανθρώπου»

Διαδώστε:
«Η μετάνοια, ως βίαια πνοή στην καρδιά του ανθρώπου»

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλιου 2019, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος έλαβε χώρα η ακολουθία του έκτου, και τελευταίου για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου Μαυροματίου Θηβών, ο οποίος, ανέπτυξε την σημασία της μετάνοιας, ως βιαίας πνοής στην καρδιά του ανθρώπου και την πραγμάτωση του παραδείσου δι’ αυτής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, «ο  π. Σιλουανός θέρμανε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με την παντός είδους συμβολή και την παρουσία τους στην καλή έκβαση των λατρευτικών εκδηλώσεων και ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν με χαρά την Ανάσταση του Χριστού μας».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων