27/09/2022 27/09/2022 Η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ειδικότερα, σε Ιερούς Ναούς της Βορείου Ευβοίας, οι οποίοι τιμώνται στο όνομά του. Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Μαντουδίου, την παραμονή χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρισόστομος, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 8:38

Η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Βόρεια Εύβοια

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Βόρεια Εύβοια

Η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ειδικότερα, σε Ιερούς Ναούς της Βορείου Ευβοίας, οι οποίοι τιμώνται στο όνομά του.

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Μαντουδίου, την παραμονή χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρισόστομος, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη.

Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα αναφερθείς στη θεολογική και διαχρονική διδασκαλία του Ευαγγελιστού αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η οποία ελευθερώνει αληθινά όποιον επιλέξει να μαθητεύσει με πίστη και να εφαρμόσει με αγάπη το περιεχόμενο του Ευαγγελίου, των Καθολικών Επιστολών και της Αποκαλύψεως.

Ακολούθησε λιτάνευση του ιερού εικονίσματος του αγίου Ιωάννου με έντονη και συγκινητική την παρουσία και την συμμετοχή νέων ανθρώπων, ως εκπροσώπων σχολικών μονάδων ή συλλόγων, είτε ως ιεροπαίδων, αλλά και κατά μεγάλες συντροφιές προσκυνητών.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Καραγκούνης μαζί με μαθητές του, ο Ιεροψάλτης του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού κ. Ανδρέας Ματσούκας και προσελθόντες εκ των πέριξ Ενοριών καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία του χωριού Αγδίνες της Βορείου Ευβοίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και πολλών Ιερέων της περιοχής, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και τον εξ Αγδινών καταγόμενο, εκ μητρός, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας ότι όσοι επιθυμούμε να πετάξουμε, σαν αετοί, στα θεολογικά ύψη που έφθασε και ο υιός της βροντής άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, θα το καταφέρουμε έχοντας ως πτέρυγές μας την πίστη και την αγάπη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων