04/06/2024 04/06/2024 Την ευκαιρία να ζήσουν, νοερά, τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, την Τρίτη 29/5/1453 και να ακούσουν σκοπούς και μοιρολόγια για την Πόλη, είχαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 1/6/24 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο», στην εκδήλωση με τίτλο «Ο απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική λαϊκή ψυχή»,...
04 Ιουνίου, 2024 - 12:41

Η Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Χαλκίδος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Την ευκαιρία να ζήσουν, νοερά, τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως, την Τρίτη 29/5/1453 και να ακούσουν σκοπούς και μοιρολόγια για την Πόλη, είχαν όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 1/6/24 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο», στην εκδήλωση με τίτλο «Ο απόηχος της Αλώσεως στην Ελληνική λαϊκή ψυχή», την οποία διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Βερβενιώτης, Αντιστράτηγος ε.α. με αφηγητή τον κ. Ευάγγελο Στάμου ενώ την εκδήλωση συμπλήρωσε μουσικά η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Θεόδωρου Κοκκορίκου, συνοδεία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων