01/08/2020 01/08/2020 Στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, η οποία είναι πολιούχος της Χαλκίδος, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα,...
01 Αυγούστου, 2020 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 19:15

Κλωνάρια βασιλικού διένειμε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Κλωνάρια βασιλικού διένειμε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, η οποία είναι πολιούχος της Χαλκίδος, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στις ιερές ακολουθίες και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους παραπάνω Κληρικούς και τους Ιερείς της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη.

Στο ασματικό «Άγιος ο Θεός» της Δοξολογίας του Όρθρου έλαβε χώρα, κατά την τάξη, η τελετή της εξόδου του Τιμίου Σταυρού και της προσκυνήσεώς του από τους πιστούς, ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε κλωνάρια βασιλικού στους πιστούς.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν αριστοτεχνικά μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολή Παραδοσιακή Μουσική «Γέφυρες» κ. Ελευθέριο Πνευματικό.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επικαλέσθηκε τη χάρη του Τιμίου Σταυρού προς βοήθεια και στήριγμα για όλον τον κόσμο. Ιδιαιτέρως δε κατ’ αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη εποχή. Θύμισε, μάλιστα, στους ευσεβείς χριστιανούς την συνήθεια, κατά την εποχή του Βυζάντιο, να κάνουν λιτανεία του Τιμίου Σταυρού προς παύση των πανδημιών της εποχής και ίαση των ασθενών. Αυτό προέτρεψε να κάνουν οι πιστοί, δηλαδή να επικαλούνται τη χάρη και τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού.

Ολόκληρη η ιερά Αγρυπνία αναμεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων