01/06/2020 01/06/2020 Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, που η εκκλησία μας τίμησε τους 318 Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Σταμάτιο Μπασδέκη και...
01 Ιουνίου, 2020 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 11:00

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020, που η εκκλησία μας τίμησε τους 318 Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Σταμάτιο Μπασδέκη και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και ο Λαμπαδάριος κ. Αλέξανδρος Βουρής.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος με πατρικούς λόγους προέτρεψε τους πιστούς να προετοιμάζονται για την Θεία Κοινωνία κατάλληλα και να διαβάζουν την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, ώστε να σπουδάζουν την ωφέλεια αυτού του Θείου Δώρου, ενώ αμέσως μετά τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μεγάλου Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως, μακαριστού Σπυρίδωνος Βαβουλιώτη.

Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Γραμματικός, Δημήτριος Τούσης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων