27/10/2019 27/10/2019 Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, επισκέφθηκε τον Προσκυνηματικό Ι. Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας-Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου και Διευθυντής του οικοτροφείου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας, Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας, Σεραφείμ Σπέης-Εφημέριος και...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 18:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 18:14

Νέος Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στην Νέα Αρτάκη

Διαδώστε:
Νέος Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στην Νέα Αρτάκη

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, επισκέφθηκε τον Προσκυνηματικό Ι. Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας-Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου και Διευθυντής του οικοτροφείου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-Ιεροκήρυκας, Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας, Σεραφείμ Σπέης-Εφημέριος και Αντιπρόεδρος του Ι. Προσκυνήματος και Μεθόδιος Φουντούλης-Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος και υπεύθυνος του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας της Ι. Μητροπόλεως και ο Διάκ. Δημήτριος Κορόζης.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Δημητρίου Κορόζη, θεολόγου εκ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και εγγάμου μετά της κ. Παναγιώτας Βλαχογιάννη.

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι της Ν. Αρτάκης, των Ψαχνών, όπου κατοικεί ο π. Δημήτριος και του Μίστρου, όπου θα τοποθετηθεί ως Εφημέριος, συμμετείχαν στην ακολουθία του Όρθρου, στη Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» για τον νέο Πρεσβύτερο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα, μεταξύ άλλων, με αφορμή τον εορτασμό, χθες, του Αγ. Δημητρίου και σήμερα του μαθητού του, Αγ. Νέστορος, απευθύνθηκε παραινετικά στον π. Δημήτριο υπενθυμίζοντάς του ότι καλείται να διδάξει τον Θεό του Δημητρίου στους Ενορίτες του και με τη βοήθεια αυτού του Θεού συνεχώς να νικά τις αντιξοότητες του κόσμου τούτου και να ταυτόχρονα να μαρτυρά τον Χριστό σε αυτόν τον κόσμο, που Τον περιμένει.

Ο π. Δημήτριος εξελέγη κανονικός Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Μίστρου, όπου θα διακονήσει, ενώ λόγω των περιορισμένων διορισμών Ιερέων σε έμμισθη θέση από το Κράτος, θα παραμείνει άμισθος και εν ταυτώ εργαζόμενος και σε άλλη εργασία, πράγμα το οποίο επαίνεσε ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm), έψαλλαν εξαιρετικά Χοροί Ιεροψάλτών υπό την διεύθυνση των κ. Αγγέλου Μαντά-Φιλολόγου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και κ. Γεωργίου Παπανικολάου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων