21/04/2024 21/04/2024 Κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε, στις 19 Απριλίου, στην ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ιερού Προσκυνήματος και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως,...
21 Απριλίου, 2024 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2024 - 12:40

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε, στις 19 Απριλίου, στην ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου-πρωθιερεύς του Ιερού Προσκυνήματος και Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, και οι αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Μετά την ανάγνωση και των τεσσάρων στάσεων των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος κήρυξε τον θείο λόγο με έναυσμα το δίστιχο «Χαίρε, ολκάς των θελόντων σωθήναι·. χάιρε, λιμήν των του βίου πλωτήρων».

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες του Ι. Προσκυνήματος κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος και Νικόλαος Ενωτιάδης.

Την ίδια ώρα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος χοροστάτησε στην τελεσθείσα ι. ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου, συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, τον Οικον. Νικόλαο Μάρκου-Εφημέριο της Ενορίας και τον διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, ανέπτυξε ερμηνευτικά τον στίχο από το τελευταίο τροπάριο της έκτης ωδής του κανόνα του Ακαθίστου Ύμνου: «Χαίρε… νεφέλη ολόφωτε, η τους πιστούς απαύστως επισκιάζουσα».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων