05/06/2019 05/06/2019 Με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και κατάνυξης, το βράδυ της 4ης προς 5ης Ιουνίου 2019 στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου ΝικολάουΔ.Δ. Αγίου Νικολάου Μπούρτζι. Στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία εψάλη σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως η Πασχαλινή Ακολουθία την νύκτα...
05 Ιουνίου, 2019 - 14:15

Ο Μητρ.Χαλκίδος στην ενορία του αγίου Νικολάου για την απόδοση του Πάσχα

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Χαλκίδος στην ενορία του αγίου Νικολάου για την απόδοση του Πάσχα

Με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα, τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και κατάνυξης, το βράδυ της 4ης προς 5ης Ιουνίου 2019 στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου ΝικολάουΔ.Δ. Αγίου Νικολάου Μπούρτζι.

Στην Ιερά Αγρυπνία, η οποία εψάλη σύμφωνα με το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, όπως η Πασχαλινή Ακολουθία την νύκτα της Αναστάσεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, διδάσκοντας τους πιστούς το αναστάσιμο περιεχόμενο της ζωής της Εκκλησίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Ιεροκήρυκας, Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Ιερομ. Πορφύριος Γερμανός και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

Στο ιερό Αναλόγιο απέδωσαν τους Αναστάσιμους Ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Δροσιάς κ. Κυριάκος Ναούμ, με την συμμετοχή μαθητών τους και των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού.

Η Αναστάσιμη  Αγρυπνία της Αποδόσεως του Πάσχα αναμεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων