09/01/2022 09/01/2022 Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πεισώνα, πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Κορέλη-Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος και τον Οικον. Εμμανουήλ...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 19:37

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου μέσα στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευλόγησε το Μυστήριο του Γάμου μέσα στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πεισώνα, πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Κορέλη-Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος και τον Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη-Εφημέριο της εκεί Ενορίας.

Οι εκκλησιασθέντες ενορίτες συμμετείχαν και στην τέλεση του Μυστήριο του Γάμου, το οποίο ετελέσθη κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, δυο ευλογημένων και ευλαβεστάτων νέων, του κ. Άγγελου Μπαρσάκη και της κ. Κωνσταντίνας Σαλλή.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του βεβαίωσε όσους και όσες επιθυμούν να έλθουν εις Γάμου κοινωνία κατά την Θεία Λειτουργία, ότι, συν Θεώ, θα είναι και ο ίδιος παρών, ώστε να ευλογήσει τον Γάμο τους και να γίνει συμμέτοχος της χαράς τους.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Πεισώνα π. Εμμανουήλ Βιολάκη, λαμβάνοντας και το σύμψηφο των ενοριτών του Πεισώνα, οι οποίοι αναφωνώντας με ενθουσιασμό το «ΑΞΙΟΣ!» επιβεβαίωσαν την εύορκη διακονία και άοκνη προσφορά του Ιερέα τους, για τον οποίο αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων