12/04/2024 12/04/2024 Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, τη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Βασιλικού. Εκεί τον υποδέχθηκαν και τον καλωσόρισαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης, οι καθηγητές και οι μαθητές, ενώ στο αμφιθέατρο του Σχολείου «Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος» έγινε απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής...
12 Απριλίου, 2024 - 8:25

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μίλησε για την Ανάσταση του Κυρίου στους μαθητές του ΓΕΛ Βασιλικού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μίλησε για την Ανάσταση του Κυρίου στους μαθητές του ΓΕΛ Βασιλικού

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, τη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Βασιλικού.

Εκεί τον υποδέχθηκαν και τον καλωσόρισαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης, οι καθηγητές και οι μαθητές, ενώ στο αμφιθέατρο του Σχολείου «Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος» έγινε απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής των μαθητών του Ομίλου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του ΓEΛ και των  masterclasses του Cern στη Διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΠ Πατρών στις 27 και 28 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια του προγράμματος MNet «ANAΠTYΞH ΣXOΛIKOY ΔIKTYOY ANIXNEYTΩN KOΣMIKHΣ AKTINOBOΛIAΣ».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ομιλία με θέμα την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αναλύοντας τη δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας μας επ’  αυτού και κάνοντας κατάλληλες προεκτάσεις περί της κοινής Αναστάσεως, όπως αυτή αποτελεί επαγγελία του ίδιου του Χριστού και Πίστη της Εκκλησίας.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, οι μαθητές του προσέφεραν, ως δώρο, μια πασχαλινή λαμπάδα, αφού είναι οι «νονοί» του, που έδωσαν το όνομά του στο αμφιθέατρο του Σχολείου τους και κατόπιν, στο προαύλιο του Λυκείου ακολούθησε ένα μικρό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασαν οι μαθητές προς τιμήν σου Σεβασμιωτάτου, για την παρουσία του ανάμεσά τους.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τον Διευθυντή, τους καθηγητές και τους μαθητές για το παραγόμενο έργο παιδείας και τους ευχαρίστησε για την πρόσκλησή τους, τους προσέφερε συλλεκτικά αναμνηστικά που η Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος εξέδωσε, για την επέτειο συμπληρώσεως 100 ετών από την άφιξη και παρουσία του ιερού και αφθάρτου σκηνώματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια.

Επιστρέφοντας στη Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την πινακοθήκη Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς», όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή ΓΕΦΥΡΑ παρουσιάζει με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων την Έκθεση Φωτογραφίας «SHAME – Ευρωπαϊκές Ιστορίες» του βραβευμένου δημοσιογράφος Simone Padovani.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων