07/07/2023 07/07/2023 Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή ιερού κλήρου και πιστού λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ιερό Ναΐδριό της που βρίσκεται στα Καμπιά Διρφύων. Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της...
07 Ιουλίου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2023 - 20:07

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στα Καμπιά Διρφύων για την εορτή της Αγίας Κυριακής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στα Καμπιά Διρφύων για την εορτή της Αγίας Κυριακής

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή ιερού κλήρου και πιστού λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ιερό Ναΐδριό της που βρίσκεται στα Καμπιά Διρφύων.

Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, πλασιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων και παρεπιδήμους.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 το πρωί, ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο λόγο προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου–Προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, του Οικον. Νικολάου Ξυνογαλά και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, αλλά και του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος με θέρμη πίστη συνάχθηκε στις Ιερές Ακολουθίες, ικετεύοντας για την μεσιτική προστασία της Αγίας Κυριακής.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμα του, μίλησε, με αφορμή το όνομα της Αγίας, για το χάρισμα της αφιερώσεώς της στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και της καλλιέργεια του χαρίσματός της καθ’ όλον της τον βίο και το Μαρτύριό της.

Επίσης, όπως αυτός αποτυπώνεται στα τόσο όμορφα τροπάριο της υμνολογίας, τα οποία απέδωσε με πιστότητα στο πατροπαράδοτο Βυζαντινό μέλος, ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης, η Αγία Κυριακή, διά της αφιερώσεώς της στον Χριστό, δεν υποδουλώθηκε, αλλά αναδείχθηκε κυρίαρχη του νου της και κατά των απρεπών παθών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων