09/10/2023 09/10/2023 Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της γενέτειράς του Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη-Εφημέριο της οικείας Ενορίας, τον Ιερομόν. Χρύσανθο Χριστοφή, και τους...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 9:14

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη γενέτειρά του

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της γενέτειράς του Βασιλικού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη-Εφημέριο της οικείας Ενορίας, τον Ιερομόν. Χρύσανθο Χριστοφή, και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών παρέστη και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ενώ, προ της απολύσεως, τελέσθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των νεανικών κατηχητικών συντροφιών. Με την ευκαιρία αυτή, της προσκλήσεως των νέων στην εκκλησιαστική ζωή, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την μεγάλη σημασία της χριστιανικής κατήχησης των νέων, ως ποιοτική συνέχεια του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, αλλά και του καθήκοντος των χριστιανών γονέων να γαλουχούν τα παιδιά τους με Χριστό και να τα φέρνουν κοντά Του, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που περιστατικά βίας σημειώνονται ολοένα και σε μικρότερες ηλικίες.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τα ιερά μνημόσυνα, υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων ενοριτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων