26/06/2022 26/06/2022 Την νεότερη Ενορία της Πόλεως Χαλκίδος, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Στον Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ....
26 Ιουνίου, 2022 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 19:12

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αγ. Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Αγ. Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος

Την νεότερη Ενορία της Πόλεως Χαλκίδος, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Στον Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Μάρτυρος Σοφίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Εφημέριο της Ενορίας και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά στους εκκλησιασθέντες πιστούς, μεταξύ των οποίων παρέστη και η τέως Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και πολιτεύτρια κ. Σοφία Νικολάου, την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή περί της κλήσεως των τεσσάρων πρώτων μαθητών και αποστόλων του Χριστού (Ματθ. 4, 18-23) και κάνοντας αναφορά στο έργο τους, εξήγησε γιατί η Εκκλησία μας ονομάζεται και Αποστολική και επεσήμανε τα καθήκοντα που προκύπτουν για τους χριστιανούς κάθε εποχής, οι οποίοι μετέχουμε όχι μόνο στην Αποστολική Διαδοχή διά της Ιερωσύνης, αλλά και στην συνεχή σχέση μας και άμεση επαφή μας με τον ίδιο τον Χριστό, μέσα από τη γνώση και εφαρμογή του περιεχομένου της διδασκαλίας των αποστόλων.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων ενοριτών και συνδρομητών της Ενορίας, το οποίο καθιερώθηκε να τελείται την Κυριακή πριν την ημερομηνία ιδρύσεως της Ενορία (29.6.2018), ενώ αμέσως μετά, στο πρωινό κέρασμα που ετοίμασαν για όλους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές και Εθελόντριες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης και της Ενορίας, είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον καθένα ξεχωριστά και σε όλους εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του.

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τσίγγελη, Παρασκευή Σπυροπούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων