07/12/2019 07/12/2019 Στην Ενορία Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της πόλεως των Ψαχνών, έδρας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την εορτή του Αγίου Αμβροσίου Επίσκόπου Μεδιολάνων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.   Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:57
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 12:41

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία του Αγ. Νικολάου Ψαχνών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία του Αγ. Νικολάου Ψαχνών

Στην Ενορία Αγίου Νικολάου, του πολιούχου της πόλεως των Ψαχνών, έδρας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την εορτή του Αγίου Αμβροσίου Επίσκόπου Μεδιολάνων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

 

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος και Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ εκεί τον υποδέχθηκαν θερμά ο Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Νικολάου Ψαχνών Πρωτ. Νικόλαος Δανέλης-Αρχ. Επίτροπος Μεσσαπίων και πλήθος πιστών, που προσήλθαν στον Ιερό Ναό, οι οποίοι ιδιαιτέρως χάρηκαν την παρουσία του Ποιμενάρχου τους στην Ενορία τους.

 

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναλύοντας την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (κατά Λουκάν 13, 19-29), ενώ πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος με τους περί αυτόν Κληρικούς τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως κεκοιμημένων ενοριτών, των οποίων οι συγγενείς, κατά την εκκλησιαστική παράδοση, είχαν παραθέσει κόλλυβα.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων