24/04/2024 24/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα, αφού περισσότερα από δέκα χρόνια πια, η μικρή σχολική κοινότητα τον προσκαλεί, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, να τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Βατώντα Αρχιμανδρίτης...
24 Απριλίου, 2024 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2024 - 21:21

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 την καθιερωμένη πλέον επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα, αφού περισσότερα από δέκα χρόνια πια, η μικρή σχολική κοινότητα τον προσκαλεί, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, να τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Βατώντα Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, ο προϊστάμενος των διδασκόντων κ. Χαράλαμπος Παπανικολάου, οι διδάσκοντες και οι μικροί μαθητές, καθώς και τα μικρά παιδιά του παρακείμενου Νηπιαγωγείου συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους.

Μετά την τέλεση του Ιερού Ευχελαίου, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στα παιδιά με απλό και διδακτικό λόγο, αναλύοντάς τους ποια είναι η αξία της συμμετοχής των Χριστιανών στην τέλεση αυτού του Ιερού Μυστηρίου, ενώ πριν την αναχώρησή του και αφού οι διδάσκοντες τον ευχαρίστησαν, για την επίσκεψή του, διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων