18/09/2023 18/09/2023 Γνωστοποιείται προς τους φιλαγίους και φιλεόρτους χριστιανούς ότι το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023, συν Θεώ, πρόκειται να τελεσθεί η δεύτερη ιερά πανήγυρις του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, με την ευκαιρία της πεντηκοστής τετάρτης επετείου του εγκαινιασμού του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιωάννου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη). Η ιερά...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 20:58

Πρόγραμμα δευτέρας πανηγύρεως του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας

Διαδώστε:
Πρόγραμμα δευτέρας πανηγύρεως του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας

Γνωστοποιείται προς τους φιλαγίους και φιλεόρτους χριστιανούς ότι το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023, συν Θεώ, πρόκειται να τελεσθεί η δεύτερη ιερά πανήγυρις του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, με την ευκαιρία της πεντηκοστής τετάρτης επετείου του εγκαινιασμού του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Ιωάννου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη).

Η ιερά πανήγυρις θα εξελιχθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 6:30μ.μ.
Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’αρτοκλασίας και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Ιωάννη.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 7π.μ.
Όρθρος, Αρχιερατική χοροστασία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 10:30π.μ.
Λιτάνευση του αφθάρτου ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Στις ιερές ακολουθίες πρόκειται, συν Θεώ, να συμμετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος

«Κρουνούς η θήκη σου σκήνους, τοις θερμώς προσιούσι, πηγάζει ιαμάτων τοις πιστοίς, Ιωάννη πατήρ ημών, και νοσήματα παύει, και πάντων αγιάζει τας ψυχάς, των εν πίστει και πόθω, αεί μακαριζόντων σε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων