20/05/2022 20/05/2022 Σε Εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης με θέμα: «Οι Μαρμαρινοί πριν και μετά το 1922», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδος, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου», παραβρέθηκε την Τετάρτη, 18 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Φιλοσοφίας και Ερευνητής κ. Ιωάννης Παπαχρήστου, ενώ παρουσιάστηκε και μουσικοχορευτικό δρώμενο...
20 Μαΐου, 2022 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2022 - 8:29

Σε Εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Σε Εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Σε Εκδήλωση Μικρασιατικής μνήμης με θέμα: «Οι Μαρμαρινοί πριν και μετά το 1922», την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης Χαλκίδος, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου», παραβρέθηκε την Τετάρτη, 18 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Φιλοσοφίας και Ερευνητής κ. Ιωάννης Παπαχρήστου, ενώ παρουσιάστηκε και μουσικοχορευτικό δρώμενο με τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας, τα οποία παρουσίασαν η ορχήστρα της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων και Κατοίκων Νεάπολης.

Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας με τον διδακτικό λόγο του την Εκδήλωση, ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Σύλλογος και συνεχάρη όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και επιτυχία της Εκδήλωσης. Επεσήμανε δε ότι η απόδοση τιμής στη μνήμη, όταν συμβαδίζει με τη μελέτη και τη γνώση της ιστορίας, μας οδηγεί στην κατάκτηση της διαχρονικής της αλήθειας. Ενώ, αναφέροντας βιωματικά περιστατικά από επισκέψεις του στον Μαρμαρά και την Καππαδοκία, ανέφερε πως τα έθνη, δημιουργημένα από τον Θεό εξ ενός αίματος, όπως διδάσκει ο Απόστολος Παύλος, καλλιεργούν αγάπη μεταξύ τους. Ωστόσο, χειμάζονται και μπαίνουν σε ολέθριες περιπέτειες όταν το συμφέρον των ολίγων καταρρίπτει τους συνδέσμους και εγείρει μίση.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντού και των Εκπαιδευτικών της Στ΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος είχε διαδικτυακή επικοινωνία με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξεως, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και τους παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της ιερατικής κλίσεως και διακονίας, τον τρόπο ζωής του Ιερέα και της Ιερατικής Οικογένειας, καθώς και πτυχές διοίκησης της Εκκλησίας και, εν συνεχεία, απάντησε σε απορίες και ερωτήματα των παιδιών.

Κατά την επικοινωνία του αυτή, ο Σεβασμιώτατος με τα παιδιά, εξέφρασε τη χαρά του, για τον μεταξύ τους διάλογο και συνεχάρη τις Εκπαιδευτικούς για την ολοκληρωμένη προπαιδεία που προσφέρουν στα παιδιά μέσα στα στενά πλαίσια της διδακτικής ώρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων