24/09/2022 24/09/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στον υπό διαμόρφωση προαύλειο χώρο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος και προέστη στην τελετή θεμελιώσεως...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 10:53

Θεμελίωση Ιερού Ναού στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Διαδώστε:
Θεμελίωση Ιερού Ναού στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στον υπό διαμόρφωση προαύλειο χώρο του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος και προέστη στην τελετή θεμελιώσεως του Ιερού Ναού που πρόκειται να ανεγερθεί και θα τιμάται επ’ ονόματι των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Θεράποντος.


Παρόντες ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

​Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή, για την επίτευξη του στόχου, που έχει τεθεί από τη μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο, της ανεγέρσεως Ιερού Ναού, καθώς και την Διοικούσα Επιτροπή του Παρεκκλησιού του Νοσοκομείου, στην οποία προεδρεύει ο π. Αιμιλιανός.

Επίσης απευθύνθηκε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους πιστούς που βοηθούν στην υλοποίηση του έργου αυτού και σημείωσε ότι «ο Ναός θα συμβάλει στην πνευματική ενίσχυση των ασθενούντων, αλλά και του κάθε ανθρώπου που έχει ανάγκη να απευθυνθεί στον Θεό και στους Αγίους σε δύσκολες στιγμές του ίδιου και των οικείων του».

​Ο Διοικητής του Νοσοκομείου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος για κάθε στήριξη στο έργο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, ενώ συμπλήρωσε «η λειτουργία του Ναού πρόκειται να συμπληρώσει το θαυμάσιο έργο της μετεγκατάστασης και της παροχής υπηρεσιών στους χώρους του Νέου Νοσοκομείου μας και με την ευλογία του Θεού και την καθημερινή παρουσία του μέσα από τον Οίκο Του θα δίνει δύναμη σε Ιατρούς, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, να συνεχίσουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς το αγαθό της Υγείας. Δοξάζουμε τον Θεό γιατί μας αξιώνει να βάζουμε το “Α” σ’ αυτήν την οικοδομή και Τον παρακαλούμε να μας αξιώσει πολύ σύντομα να φθάσουμε και στο “Ω” για τον εγκαινιασμό του».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων