26/03/2019 26/03/2019 Το βιβλίο του καρδιολόγου και ψάλτη της Χαλκίδας κυρίου Χριστοφόρου Σωφρονίου «ΕΙΣΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ», παρουσιάστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Την διοργάνωση κάλυψε υπό την αιγίδα της η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρπενησίου κύριος Γεώργιος και ο Ποιμενάρχης μας, Χαλκίδος κύριος...
26 Μαρτίου, 2019 - 11:19

To “Εισοδικό της Αγίας Σοφίας”

Διαδώστε:
To “Εισοδικό της Αγίας Σοφίας”

Το βιβλίο του καρδιολόγου και ψάλτη της Χαλκίδας κυρίου Χριστοφόρου Σωφρονίου «ΕΙΣΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ», παρουσιάστηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Την διοργάνωση κάλυψε υπό την αιγίδα της η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρπενησίου κύριος Γεώργιος και ο Ποιμενάρχης μας, Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κύριος Χρήστος Παγώνης, ο νέος Διοικητής της Σχολής Πεζικού Υποστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κύριος Άγγελος Πνευματικός, Περιφεριακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιερείς της πόλεως Χαλκίδος και πλήθος μεγάλο διακεκριμένων συμπολιτών και πιστών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή Της.

Την παρουσίαση ανέλαβαν κατά σειρά ο Φιλόλογος κύριος Νίκος Δ. Τριανταφυλλόπουλος με την χαρακτηριστική του γλαφυρότητα, ο Θεολόγος-Εκδότης κύριος Δημήτριος Μαυρόπουλος με αναφορές στο περιεχόμενο του βιβλίου και στο εκδοτικό αποτέλεσμα και ο νέος Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης με εμβάθυνση στα πνευματικά μηνύματα του έργου. Αμέσως μετά απέδοσε ευχαριστίες ο συγγραφέας και έκλεισε, με συγκινητική αναφορά στον συγγραφέα και το βιβλίο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Παράλληλα, διατέθηκαν αντίτυπα του βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία οι προσελθόντες εξάντλησαν.

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Χαλκίδα

Η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς πιστούς, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμμετεχόντων και Ιερέων της Πόλεως, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και το Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κατ’ όνομα εορτάζουσες και εορτάζονες, διακρίνοντας τον Εφημέριο του Ναού και Διευθυντη του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτ. Ευάγγελο Γαλάνη.

Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και πάλι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Χαλκίδα, όπου χοροστάτησε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε, ενώπιον των Αρχών του Τόπου και του πιστου λαού, στην Δοξολογία για την Εθνική Εορτή, όπου μίλησε εξαιρετικά η φιλόλογος του Λυκείου Κανήθου κ. Αμαλία Κοτσαλά, στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Παραλία Χαλκίδος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Θεομήτορος, στους δρόμους της συνοικίας Κανήθου και στην συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του μεθεορτίου Εσπερινού, στο τέλος του οποίου συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του στην Μητρόπολη Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους συνεφημερίους του Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Πάζιο και Ευάγγελο Γαλάνη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους ιεροψάλτες κ. Γεώργιο Γερογιάννη και κ. Στυλιανό Καραβά και όλους τους συνεργάτες και εθελοντές της Ενορίας για την διοργάνωση της Πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων