21/05/2019 21/05/2019 Κατά το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2019 πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Ενορίας Αγ. Μαρίνης, στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδος. Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Μαΐου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξήρχε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της πόλεως και των...
21 Μαΐου, 2019 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 18:39

ΧΑΛΚΙΔΑ: Στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Εργατικών Κατοικιών

Διαδώστε:
ΧΑΛΚΙΔΑ: Στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Εργατικών Κατοικιών

Κατά το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2019 πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της Ενορίας Αγ. Μαρίνης, στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδος.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Μαΐου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξήρχε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της πόλεως και των περιχώρων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

 

 

 

Πριν από την απόλυση έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας πέριξ της πλατείας, την οποία συνόδευσε πλήθος πιστών Χριστιανών, όχι μόνο από τον συνοικισμό των Εργατικών Κατοικιών και της Αγ. Μαρίνας, αλλά και από πολλές περιοχές της πόλεως μας.

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκε τον ομώνυμο Ι. Ναό στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θ. Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Κούτο, τον Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο, Εφημέριο του Ι. Ναού και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

 

 

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στο π. Αντώνιο Ρίζο, τονίζοντας την σεμνότητα του χαρακτήρα του, την ιεροπρέπειά του κατά την τέλεση των μυστηρίων και την δραστηριότητα του στα κατηχητικά σχολεία. Ο νέος Οικονόμος παρέλαβε, με δάκρυα στα μάτια, το επιγονάτιο από τα χέρια του Σεβασμιωτατου.

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι από νωρίς συνάχθηκαν στον Ι. Ναό και συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία, αναφερθείς στην συμβολή της Αγίας Ελένης στην Ορθόδοξη Πίστη με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, αλλά και στο όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι οι θρησκευτικές ενοράσεις του Μ. Κωνσταντίνου άνοιξαν τον δρόμο για την αποδοχή του Χριστιανισμού, ως κύριας θρησκείας της αυτοκρατορίας, και οδήγησαν στην εγκαθίδρυσή του, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων