31/01/2022 31/01/2022 Να αποφεύγουν τις ακρότητες οι οποίες είναι διαβολικές και να επιλέγουν τον ισορροπημένο τρόπο ζωής, όπως έπραξαν οι Τρεις Ιεράρχες, προέτρεψε εκπαιδευτικούς και μαθητές ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος  Πραγματοποιήθηκε χθες, όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου των προστατών των ελληνικών Γραμμάτων και της...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 9:02

Χαλκίδος Χρυσόστομος: “Οι ακρότητες είναι διαβολικές”

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος: “Οι ακρότητες είναι διαβολικές”

Να αποφεύγουν τις ακρότητες οι οποίες είναι διαβολικές και να επιλέγουν τον ισορροπημένο τρόπο ζωής, όπως έπραξαν οι Τρεις Ιεράρχες, προέτρεψε εκπαιδευτικούς και μαθητές ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος 

Πραγματοποιήθηκε χθες, όπως κάθε χρόνο, ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου των προστατών των ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

O επίσημος εορτασμός, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, έγινε στην ιστορική παλαιοχριστιανική βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Κατά την αυτή παράδοση, κάθε χρόνο των Τριών Ιεραρχών, στον Ι. Ναό της Πολιούχου προσέρχονται αντιπροσωπείες σημαιοφόρων μαθητών όλων των Σχολείων, οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως, εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου, σύλλογοι Διδασκάλων και Καθηγητών και πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, που τιμούν αυθόρμητα τα τρία αηδόνια, όπως τους εξυμνεί η Εκκλησία, που με την μελωδία της διδασκαλίας τους εμήνυσαν την πνευματική άνοιξη του κόσμου.

Ωστόσο και φέτος, λόγω των επιβεβλημένων περιορισμών, που ορίζονται από τα ισχύοντα και τηρούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού (covid-19) η μαθητική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδος και από συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών.

Στην Θεία Λειτουργία, επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος Δάσκος και της Δευτεροβάθμιας κ. Κωνσταντίνος Δούνας, εκπρόσωποι αξιωματικοί της Σχολής Πεζικού και της Αστυνομικής Διευθύνσεως.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού ομίλησε η κ. Αμαλία Κοτσαλά-Καραγκούνη-Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Κανήθου Χαλκίδος, αναφερθείσα στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στο διαχρονικό πολιτισμικό οικοδόμημα και πώς με την έργω και λόγω διδασκαλία τους, έμπρακτα κατακυρώνουν ότι η εν Χριστώ Παιδεία δίνει λύσεις σε πανανθρώπινα αδιέξοδα.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους προκεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη την μικρή αντιπροσωπεία των μαθητών για την παρουσία τους, την ομιλήτρια Εκπαιδευτικό για τον λόγο της, τους Διευθυντές Εκπαιδεύσεως και τους εκπροσώπους των Αρχών, ενώ αναφέροντας ότι οι Τρείς Ιεράρχες είναι ο σύνδεσμος των ανθρώπων με τον Θεό, τόνισε την ισορροπημένη συμπεριφορά και ζωή τους και προέτρεψε όλους τους εκκλησιασθέντες, αλλά και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν απ’ ευθείας οι ιερές Ακολουθίες, να εφαρμόζουμε τον ίδιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, χωρίς να επιλέγουμε τα άκρα, όπως συχνά κάνουν οι άνθρωποι σήμερα, διότι οι ακρότητες είναι διαβολικές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων