15/12/2023 16/12/2023 Ο Βυζαντινός Χορός «Σκιαθίων Υμνωδοί» πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Κλειστή Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου – Μπούρτζι, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου. Ο Βυζαντινός Χορός «Σκιαθίων Υμνωδοί» αποτελεί καρπό του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής-Ψαλτικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, το οποίο λειτουργεί...
15 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 1:55

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Βυζαντινό Χορό «Σκιαθίων Υμνωδοί»

Διαδώστε:
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Βυζαντινό Χορό «Σκιαθίων Υμνωδοί»

Ο Βυζαντινός Χορός «Σκιαθίων Υμνωδοί» πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Κλειστή Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου – Μπούρτζι, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου.

Ο Βυζαντινός Χορός «Σκιαθίων Υμνωδοί» αποτελεί καρπό του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής-Ψαλτικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, το οποίο λειτουργεί στην Σκιάθο από το 2006 και φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών του νησιού, όπου υπήρξε άλλοτε η κατοικία όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο έτερος Διόσκουρος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ως μοναχός Ανδρόνικος, ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης.

Ο Βυζαντινός Χορός δημιουργήθηκε το 2016 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει περί τις δέκα παρουσιάσεις, με θέμα τα Χριστούγεννα, την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το Πάσχα, που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Ενορίες του νησιού (Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Τριών Ιεραρχών, Ιερός Ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου), στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών, στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού καθώς Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Σκιάθου-Μπούρτζι, όπου χαρακτηριστικά πραγματοποιήθηκαν η περσινή σύμπραξη με την Φιλαρμονική του Δήμου Σκιάθου υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θέμη Σαμαντζή και την Χορωδία Γυμνασίου Σκιάθου υπό την διεύθυνση της Καθ. Μουσικής και Χοράρχου κ. Ειρήνης Πιταράκη, αλλά και η φετινή παρουσίαση του Βυζαντινού Χορού, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού του Παραρτήματος κ. Κωνσταντίνου Κουτούμπα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε Ύμνους των Χριστουγέννων και παραδοσιακά Κάλαντα

 

Επίσης ακούστηκαν αποσπάσματα από τα διηγήματα «Το άνθος του γιαλού», «Στο Χριστό, στο Κάστρο», «Η Ντελησυφέρω» του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη καθώς και από το Σχεδίασμα συγγραφής «Εικόνες» και τα διηγήματα «Χριστούγεννα στον ύπνον μου», «Ο αναποδιασμένος», «Η θειά-Μυγδαλίτσα», «Χριστούγεννα στις Τρεις Μπούκες», «Κάθ’ εμπόδιο για καλό» και «Φαντάσματα» του Αλεξάνδρου Μωραϊτίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων