23/05/2021 23/05/2021 Την Κυριακή του Παραλύτου, 23η Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας, όπου τέλεσε και το μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη.   Μίλησε εμπνευσμένα επί του Ιερού Ευαγγελίου της Κυριακής του Παραλύτου και συγχρόνως αναφέρθηκε στην οσιακή χαριτωμένη και προφητική μορφή του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π...
23 Μαΐου, 2021 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 16:26

Ο Μητροπολίτης Ύδρας τέλεσε το μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ύδρας τέλεσε το μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη

Την Κυριακή του Παραλύτου, 23η Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας, όπου τέλεσε και το μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη.

 

Μίλησε εμπνευσμένα επί του Ιερού Ευαγγελίου της Κυριακής του Παραλύτου και συγχρόνως αναφέρθηκε στην οσιακή χαριτωμένη και προφητική μορφή του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π Ανανία Κουστένη επί τη συμπληρώσει των εννέα ημερών από της εν Κυρίω κοιμήσεώς του.

Το συγγραφικό, κηρυκτικό και ποιμαντικό έργο του μακαριστού αγίου Γέροντος αποτελεί παρακαταθήκη για όλους. Υπήρξε χαρισματικός και βαθύς Θεολόγος, και άριστος φιλόλογος, δεινός χειριστής του Έλληνος λόγου. Μετέφρασε όλα τα κοντάκια του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού. Κυκλοφορούν σήμερα περί τα 60 βιβλία με τους λόγους του.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του π. Ανανία, ενώ το ίδιο έγινε και στον Άγιο Ανδρέα Πετραλώνων, όπου διακονούσε ο ευλαβής και χαριτωμένος ιερέας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων