02/04/2022 02/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ αφίχθη χθες το μεσημέρι (1ης Απριλίου 2022) στις Σπέτσες, όπου και μετέβη στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, προκειμένου να συγχαρεί πατρικώς την νεοεκλεγείσα Ηγουμένη με παμψηφία, μοναχή Μαγδαληνή. Το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία της Δ ‘ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου,...
02 Απριλίου, 2022 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 10:25

Σπέτσες: Συγχαρητήρια και χαιρετισμοί στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων

Διαδώστε:
Σπέτσες: Συγχαρητήρια και χαιρετισμοί στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ αφίχθη χθες το μεσημέρι (1ης Απριλίου 2022) στις Σπέτσες, όπου και μετέβη στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, προκειμένου να συγχαρεί πατρικώς την νεοεκλεγείσα Ηγουμένη με παμψηφία, μοναχή Μαγδαληνή.

Το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία της Δ ‘ Στάσης των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, όπου και ομίλησε.

Σήμερα, Σάββατο, 2α Απριλίου ιερουργεί στην Ι.Μονή των Αγίων Πάντων.

Στην Αίγινα, με την ευλογία αλλά και την προτροπή του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλος Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός τέλεσε την Ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών στην μεσαιωνική καστροπολιτεία της Παλαιάς Χώρας και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου-Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης (Επισκοπή).

Ο Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλος μίλησε περί του ιστορικού πλαισίου του Ακαθίστου Ύμνου και για το δογματικό και λυρικό περιεχόμενο αυτού, κάνοντας αναφορά και στην ιστορία της μεσαιωνικής καστροπολίτειας της Παλαιάς Χώρας, τόπος όπου ευλογήθηκε από την παρουσία των Αγίων Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης και Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως.

Παρέστησαν αρκετοί πιστοί εκ της Νήσου Αιγίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων