28/01/2022 28/01/2022 Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με την ελπίδα της Αναστάσεως, τελέσθηκε χθες προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και με την συμμετοχή πλειάδος κληρικών, στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου (Κάτω Παναγιά), η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Γέροντος Αρχιμανδρίτη ( εκ χηρείας) π. Νικολάου Χατζή. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του σκιαγράφησε...
28 Ιανουαρίου, 2022 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2022 - 9:38

Ύδρας: Ο παπα-Νικόλας υπήρξε γνήσιος φίλος του Αγίου Νεκταρίου

Διαδώστε:
Ύδρας: Ο παπα-Νικόλας υπήρξε γνήσιος φίλος του Αγίου Νεκταρίου

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και με την ελπίδα της Αναστάσεως, τελέσθηκε χθες προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και με την συμμετοχή πλειάδος κληρικών, στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου (Κάτω Παναγιά), η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Γέροντος Αρχιμανδρίτη ( εκ χηρείας) π. Νικολάου Χατζή.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του σκιαγράφησε την χαριτωμένη μορφή του μακαριστού παπά- Νικόλα του “ψαρά”, όπως τον χαρακτήρισε, λόγω του επαγγέλματος προ της Ιερωσύνης που έλαβε σε ώριμη ηλικία και κατέστη αλιεύς ανθρώπων.

Σημείωσε ότι υπήρξε σοβαρός, Θεοφόρος κληρικός και άριστος πνευματικός, φίλος γνήσιος του Αγίου Νεκταρίου.

Ήταν ταπεινός χωρίς πτυχία, κηρύγματα και πολυτελή άμφια. Εργάσθηκε σε πολλά χωριά της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδος, έκτισε Ιερούς Ναούς και πρεσβυτέρια.

Μάλιστα κατά τα τελευταία έτη στην Μονή του Αγίου Νεκταρίου εξομολογούσε πλήθος προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ένδακρυς και σε πολλά κρυμμένα πνευματικά του χαρίσματα που συγκλονίζουν και επιβεβαιώνουν την ενάρετη βιωτή του.

Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος υπό του Σεβασμιωτάτου στο Νεκροταφείο της πόλεως του Κρανιδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων