27/01/2019 27/01/2019 “Ο Ζακχαίος χτύπησε την ρίζα της αδικίας που είναι η πλεονεξία” ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτα όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “ότι ο Ζακχαίος, όχι μόνο αποκατέστησε τετραπλασίως όσους είχε αδικήσει, αλλά και μοίρασε την...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2019 - 15:29

“Ο Ζακχαίος χτύπησε την ρίζα της αδικίας που είναι η πλεονεξία”

Διαδώστε:
“Ο Ζακχαίος χτύπησε την ρίζα της αδικίας που είναι η πλεονεξία”

“Ο Ζακχαίος χτύπησε την ρίζα της αδικίας που είναι η πλεονεξία” ανέφερε στο σημερινό του κήρυγμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτα όπου ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “ότι ο Ζακχαίος, όχι μόνο αποκατέστησε τετραπλασίως όσους είχε αδικήσει, αλλά και μοίρασε την μισή του περιουσία στους φτωχούς. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ζακχαίος χτύπησε την ρίζα της αδικίας, δηλαδή, την πλεονεξία, η οποία είναι ειδωλολατρία. Ο άνθρωπος επιτρέπεται να επιδιώκει, να έχει το επιπλέον, μόνο όταν πρόκειται για την ζωή, για το Πρόσωπο του Χριστού. Ο Ιησούς Χριστός είπε: «Εγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσιν”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων