04/07/2021 05/07/2021 Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης Άρτης, στο φερώνυμό της Βυζαντινό Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου τελέσθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021. Κλήρος και λαός τίμησαν την Πολιούχο της Άρτας, Οσία Θεοδώρα, της οποίας τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό της...
04 Ιουλίου, 2021 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2021 - 1:09

ΑΡΤΑ: Πολύτιμος θησαυρός τα Ιερά λείψανα της Οσίας Θεοδώρας

Διαδώστε:
ΑΡΤΑ: Πολύτιμος θησαυρός τα Ιερά λείψανα της Οσίας Θεοδώρας

Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης Άρτης, στο φερώνυμό της Βυζαντινό Ναό, στην Άρτα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου τελέσθηκε χθες το απόγευμα, Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021.

Κλήρος και λαός τίμησαν την Πολιούχο της Άρτας, Οσία Θεοδώρα, της οποίας τα Ιερά Λείψανα, αποτελούν πολύτιμο πνευματικό θησαυρό της Τοπικής Εκκλησίας της Άρτας. Η Οσία Θεοδώρα είναι και η προστάτις του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας, οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, στην Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, έτσι και φέτος έψαλαν προς τιμήν της.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθηκε στην αυταπάρνηση της Οσίας Θεοδώρας, η οποία άφησε τα πάντα, ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό και ακολούθησε τον Χριστό. Και με αυτό τον τρόπο κέρδισε την αιώνιο ζωή. Και τα Λείψανά της παρέχουν την Χάρη της, αποδεικνύοντας ότι η Οσία Θεοδώρα ζει και θα ζει εις τους αιώνες. “Η ανιδιοτελής αγάπη είναι πιο ισχυρή από τον θάνατο” κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων