27/02/2020 27/02/2020 Xθες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το πρωί, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ροβελίστης. Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Θεοκλήτης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό και αγαθό στην πορεία της μοναχικής της...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:35
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 18:22

Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Θεοκλήτου

Xθες, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, το πρωί, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Θεοκλήτου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ροβελίστης.

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Επ’ ευκαιρία της ονομαστικής εορτής, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Γερόντισσας Θεοκλήτης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό και αγαθό στην πορεία της μοναχικής της ζωής.

Το Τυπικόν της Ορθοδόξου  Εκκλησίας ορίζει, ότι σήμερον Tετάρτη της Τυρινής κατ’ αρχαίον έθος της Εκκλησίας δεν τελείται Θεία Λειτουργία. Εκτός αν τύχη εν τη ημέρα ταύτη, Πανήγυρις εορταζομένου αγίου, οπότε καταλιμπάνεται η Ακολουθία του Τριωδίου και ψάλλεται μόνον η του Αγίου τοιαύτη, τελείται δε, η Θεία Λειτουργία του Ιερού Χρυσοστόμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων