08/08/2023 08/08/2023 Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας...
08 Αυγούστου, 2023 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 8:54

Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Διαδώστε:
Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Τα ονομαστήρια του άγει σήμερα ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός κήρυξε τον Θείο λόγο. Τόνισε, ότι ο τιμώμενος Αιτωλός Άγιος Καλλίνικος Επίσκοπος Εδέσσης διέθετε ασκητικότητα, αγάπη και καρτερικότητα και ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, να διακρίνεται και αυτός πάντοτε, από αυτά τα πνευματικά χαρακτηριστικά.

Στο πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε για την παρουσία και ζήτησε τις προσευχές των συγχοροστατούντων Αγίων Αρχιερέων, των Κληρικών και των πιστών, ώστε να φανεί αντάξιος του ονόματος που φέρει.ης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας (1919-1984).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων