11/03/2019 11/03/2019 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της πόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Α΄  Κατανυκτικό Εσπερινό. Έλαβαν μέρος οι Ιερείς της πόλεως και των περιχώρων, αλλά και πλήθος κόσμου. Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Αρτινός και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά,...
11 Μαρτίου, 2019 - 13:52

“Η Αγία Τεσσαρακοστή είναι μια αγωνιστική πορεία προς την αληθινή ζωή”

Διαδώστε:
“Η Αγία Τεσσαρακοστή είναι μια αγωνιστική πορεία προς την αληθινή ζωή”

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της πόλεως Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Α΄  Κατανυκτικό Εσπερινό.

Έλαβαν μέρος οι Ιερείς της πόλεως και των περιχώρων, αλλά και πλήθος κόσμου.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Αρτινός και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Προσφωνώντας τον πατέρα Άνθιμο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης εξήρε το εκκλησιαστικό του ήθος και την λιπαρά μόρφωσή του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αποδοχή της πρόσκλησης, τόσο προς τον ομιλητή, όσο και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, ο οποίος εχορήγησε την κανονική άδεια και ευλογία στον π. Άνθιμο, ώστε να παραστεί και να ομιλήσει στην Μητρόπολη Άρτης.

Ο π. Άνθιμος Γιάννης, στο εποικοδομητικό Κήρυγμά του, ετόνισε, ότι η Αγία Τεσσαρακοστή είναι μια αγωνιστική πορεία προς την αληθινή ζωή. Είναι η περίοδος της, εν μετανοία, προσπαθείας, να βρούμε τον Θεό, που ο καθένας μας, κρύβουμε μέσα μας.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, οι Κληρικοί και οι πιστοί έλαβαν, κατά το έθος, την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος έδωσε τις αρχιερατικές ευχές του για το αρχόμενο στάδιο του Αγίου Τεσσαρακονθημέρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων