11/03/2024 11/03/2024 Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το πρωί στην Άρτα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης. Πλήθος κόσμου συνέρρευσαν στον Βυζαντινό Ναό της Αγίας, για να προσκυνήσουν την Eικόνα και τα Ιερά Λείψανά της. Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου...
11 Μαρτίου, 2024 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 19:45

Η Άρτα εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης

Διαδώστε:
Η Άρτα εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια κορυφώθηκαν την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, το πρωί στην Άρτα οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσαν στον Βυζαντινό Ναό της Αγίας, για να προσκυνήσουν την Eικόνα και τα Ιερά Λείψανά της.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Άρτης κ. Καλλινίκου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Θεοδώρας και ιδιαίτερα στην υπομονή και στην καρτερικότητα της.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της Εικόνος και των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη και ευχήθηκε, με τις πρεσβείες και με το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας, να ακολουθούμε τις ομορφιές της Χριστιανικής ζωής και όχι τις ασχήμιες των παθών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Θεοδώρας πολιούχου Άρτης

Παρουσιάστηκε βιβλίο για την θυγατέρα της Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας της Άρτας, Ελένη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων