23/10/2021 23/10/2021 Σε Αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης την Παρασκευή προς Σάββατο (22-23/10/2021) τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο η Πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Η συγκεκριμένη Λειτουργία, τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου, καθώς και την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν. Ο...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2021 - 17:29

Η μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Μητρόπολη Άρτης

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Μητρόπολη Άρτης

Σε Αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης την Παρασκευή προς Σάββατο (22-23/10/2021) τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο η Πρωτοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Η συγκεκριμένη Λειτουργία, τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου, καθώς και την Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν. Ο λειτουργός είναι στραμμένος προς τον λαό γι’ αυτό συνήθως τελείται στον χώρο του Σολέα, την χαρακτηρίζει η απλότητα και κατάνυξη, όπου ο ευχολογικός λόγος κυριαρχεί έναντι του υμνολογικού.

Στο τέλος της Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β’, πνευματικού εργάτου της Τοπικής Εκκλησίας Άρτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων