18/10/2019 18/10/2019 Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, το πρωΐ, στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Ευαγγελιστού Λουκά, στην Ενορία Ελάτης Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ετέθη εις προσκύνησιν Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού. Τόσο ο Ευαγγελιστής Λουκάς, όσο και ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 16:38

Η μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά στην Ελάτη Άρτης

Διαδώστε:
Η μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά στην Ελάτη Άρτης

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, το πρωΐ, στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Ευαγγελιστού Λουκά, στην Ενορία Ελάτης Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ετέθη εις προσκύνησιν Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού.

Τόσο ο Ευαγγελιστής Λουκάς, όσο και ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, εκτός του ότι είχαν το ίδιο όνομα, ήταν και οι δύο Ιατροί και ζωγράφοι. Επίσης, είχαν και οι δύο στηρίξει την ελπίδα τους στον Ιησού Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε, ότι ο Εσταυρωμένος Ιησούς είναι η ελπίδα των καρδιών μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων