24/04/2019 24/04/2019 Την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλεως Άρτης. Ο Σεβασμιώτατος στό Κήρυγμά του τόνισε, ότι η ταπείνωση και η μετάνοια είναι το περιεχόμενο της αγάπης. Δεν μπορεί ο άνθρωπος, να αγαπήσει τον Θεό, εάν θεοποιεί το εγώ του. Επίσης, εάν...
24 Απριλίου, 2019 - 10:41

“Η ταπείνωση και η μετάνοια είναι το περιεχόμενο της αγάπης”

Διαδώστε:
“Η ταπείνωση και η μετάνοια είναι το περιεχόμενο της αγάπης”

Την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου, στην ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλεως Άρτης. Ο Σεβασμιώτατος στό Κήρυγμά του τόνισε, ότι η ταπείνωση και η μετάνοια είναι το περιεχόμενο της αγάπης. Δεν μπορεί ο άνθρωπος, να αγαπήσει τον Θεό, εάν θεοποιεί το εγώ του. Επίσης, εάν ο άνθρωπος δεν μπορεί, να ταπεινωθεί ενώπιον του τελείου Θεού, τότε αποκλείεται, να ταπεινωθεί έναντι του συνανθρώπου του. Άνθρωπος όμως, που δεν ταπεινώνεται ενώπιον του συνανθρώπου του, δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη. Διότι, αγάπη είναι η θυσία για τον συνάνθρωπο. «Αφέωνται αι αμαρτίαι αι πολλαί, σε όποιον ηγάπησε πολύ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων