24/09/2019 24/09/2019 Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο ομάδα προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως (κυρίως ενορίτες της Ενορίας Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης) πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου 2019 προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους. Ο Σεβασμιώτατος, και οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί και έλαβαν της Πατριαρχική Ευλογία από...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 22:20

Ιεραποδημία Μητροπόλεως Άρτης στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Ιεραποδημία Μητροπόλεως Άρτης στα Ιεροσόλυμα

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο ομάδα προσκυνητών της Ιεράς Μητροπόλεως (κυρίως ενορίτες της Ενορίας Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης) πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου 2019 προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και στους Αγίους Τόπους.

Ο Σεβασμιώτατος, και οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί και έλαβαν της Πατριαρχική Ευλογία από την Αυτού Θειοτάτην Μακαριότητα τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο στην Αίθουσα του Θρόνου.

Επίσης, έζησαν συγκινητικές στιγμές, αφού είχαν την μεγάλη ευλογία και ευκαιρία να επισκεφθούν τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τον Ιερό Τόπο του Φρικτού Γολγοθά, της Αποκαθηλώσεως και τo Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς και την Βασιλική της Γεννήσεως στη πόλη της Βηθλεέμ, όπου και προσκύνησαν το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου.

Συμμετείχαν στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που ετελέσθη στον Πανάγιο Τάφο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό εις ευλογίαν των προσκυνητών.

Επίσης, μετέβησαν στις Ιερές Μονές Χοζεβά, Αγίου Σάββα, Αγίου Θεοδοσίου, Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και προσκύνησαν στα Ιερά Προσκυνήματα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή, στο Όρος των Ελαιών, στο Όρος Θαβώρ, στο Σαραντάριο Όρος, στη Ναζαρέτ, στη λίμνη της Τιβεριάδος, στην Ορεινή (σπίτι Αγ. Ιωάννου Προδρόμου) και στη Λύδδα (τάφος Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων