19/02/2023 19/02/2023 Την Κυριακή των Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στο χωριό Ελάτη Άρτας. Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι “παράδεισος σημαίνει καρδιά, που αγαπάει“. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων αξιωματικών της Πολεμικής...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 18:50

Κυριακή της Απόκρεω στην ενορία Ελάτης Άρτης

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στην ενορία Ελάτης Άρτης

Την Κυριακή των Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος λειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στο χωριό Ελάτη Άρτας.

Στο Κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, ότι “παράδεισος σημαίνει καρδιά, που αγαπάει“.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγών Βενετσάνου Άγγελου και Κουθουρίδη Γεώργιου.

Στις 23 Φεβρουαρίου το 1968, ημέρα Παρασκευή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, με έδρα το αεροδρόμιο της Λάρισας, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, προσέκρουσαν στην κορυφή του όρους Κοκκινόλακου της οροσειράς Πίνδου με αποτέλεσμα τη συντριβή τους και το θάνατο των χειριστών πριν προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματα.

Χειριστές ήταν ο Σμηναγός Βενετσάνος Άγγελος ετών 32 από την Καλαμάτα και ο Σμηναγός Κουθουρίδης Γεώργιος ετών 29 από την Καμπάνη Κιλκίς.

Τις σορούς των αεροπόρων μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής απ΄ όπου τις παρέλαβε ελικόπτερο. Τμήματα από τα συντρίμμια των αεροσκαφών βρίσκονται ακόμα και σήμερα διάσπαρτα στο σημείο του ατυχήματος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων