24/03/2021 24/03/2021 Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου «Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην». Αυτά τα λόγια περικλείουν το γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αυτή την ημέρα, ο Θεός σαρκώνεται στα άχραντα σπλάχνα της Παναγίας. Και ο άνθρωπος, που μέχρι τότε ζούσε την τραγικότητα και την θλίψη του θανάτου, μπορεί πλέον να γίνει μέτοχος ζωής αιωνίου και χαράς, κοινωνώντας...
24 Μαρτίου, 2021 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2021 - 21:43

“Λίγοι ταλαίπωροι Έλληνες έδωσαν το αίμα τους και νίκησαν”

Διαδώστε:
“Λίγοι ταλαίπωροι Έλληνες έδωσαν το αίμα τους και νίκησαν”

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου

«Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην». Αυτά τα λόγια περικλείουν το γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αυτή την ημέρα, ο Θεός σαρκώνεται στα άχραντα σπλάχνα της Παναγίας. Και ο άνθρωπος, που μέχρι τότε ζούσε την τραγικότητα και την θλίψη του θανάτου, μπορεί πλέον να γίνει μέτοχος ζωής αιωνίου και χαράς, κοινωνώντας το Αίμα του Υιού της Παρθένου.

«Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην». Αυτά τα λόγια περικλείουν το θαύμα της Παλιγγενεσίας του 1821, πριν από διακόσια ακριβώς χρόνια. Λίγοι ταλαίπωροι Έλληνες, έδωσαν το αίμα τους και νίκησαν μια ισχυρή τότε αυτοκρατορία, χαρίζοντας την χαρά της ελεύθερης ζωής σε όλους εμάς.

«Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην». Αυτά τα λόγια περικλείουν το θαύμα της Παλιγγενεσίας του 1821, πριν από διακόσια ακριβώς χρόνια. Λίγοι ταλαίπωροι Έλληνες, έδωσαν το αίμα τους και νίκησαν μια ισχυρή τότε αυτοκρατορία, χαρίζοντας την χαρά της ελεύθερης ζωής σε όλους εμάς.«Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην». Τα ίδια λόγια ας αντηχήσουν σήμερα, καθώς διερχόμεθα μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, λόγω της πανδημίας. Ας αντλήσουμε εσωτερική δύναμη, οριοθετώντας, με ατομική ευθύνη τους εαυτούς μας, για να ζήσουν οι συνάνθρωποί μας. Ας μείνουμε πιστοί στον Εσταυρωμένο Υιό της Παναγίας μας, στον Ιησού Χριστό, που έδωσε το αίμα Του για να ζήσουμε εμείς.

Και προκειμένου, να τιμήσουμε εκείνους, που για να ζούμε σήμερα, εμείς ελεύθεροι, έδωσαν το αίμα τους, ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες. Το αίμα είναι η πεμπτουσία της ζωής, τόσο της βιολογικής όσο και της πνευματικής. Βιολογικά, όσο ρέει αίμα στις φλέβες μας, είμαστε ζωντανοί. Πνευματικά, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ζούμε, από το Αίμα του Ιησού Χριστού, το οποίο κοινωνούμε στο Μυστήριο των Μυστηρίων της Εκκλησίας και το οποίο έλαβε κατ’ οικονομίαν, από τα σπλάχνα της Παναχράντου Θεοτόκου.

Κι ας δώσουμε σε όλους να κατανοήσουν τον ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη:

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μέσ’ στα όλα και περάσαμε
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!…».

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευλογημένα, με υγεία και χαρά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων